Tillsammans är vi stockholmare

Det som inte skulle hända har nu drabbat oss.

En morgon fylld av skratt på en arbetsplats som dagligen jobbar med att stötta och ge vägledning. Vi firade in kommande påskledighet för många kollegor och fredagen kändes lika glatt ljusgul som duk och servetter på vårt fikarumsbord.

En typisk fredag. En flicka på väg att möta sin mamma. Människor som promenerar, fönstershoppar, pratar i telefon, säljer korv, stressar till möten, njuter av helgens ankomst. En vårfredag i allas vårt älskade Stockholm.

Ett tillfälle bland andra i tiden, i livet. Ett tillfälle som plötsligt får en fruktansvärd vändning. Ett tillfälle som bryts obarmhärtigt av en mörk mullrande skugga av hat och skräck som förvandlar allt till ett fasansfullt kaos.

Jag sitter i möte med en klient och vi förbereder en överklagan tillsammans. Då flashar min mobil flera gånger.

Fredagens ofattbara terrorattack kommer för evigt märka oss. Fylla oss med förlamande frågor och stor sorg. Det kommer ta lång tid innan chocken och mardrömskänslan släpper sitt grepp om våra hjärtan.

Det som dock visade sig på en gång var ett beundransvärt mod. Människor som mitt i skräcken, mitt i kalabaliken utförde hjältemodiga insatser. Poliser, räddningspersonal, sjukvården och många många andra med olika yrkesroller hanterade något nästan ohanterbart med en enorm styrka, snabbhet och stabilitet. Dessa individers otroliga prestationer hjälpte till att dämpa den svarta rädslan och vilsenheten.

Den styrkan, och all annan medmänsklighet som direkt visade sig har växt och fortsätter växa till en våg av mod, kärlek och tacksamhet.

Den kärleken och förståelsen visar vägen hur vi går vidare.

Tillsammans.

Tillsammans är vi stockholmare, svenskar, människor. Tillsammans visar vi att vi är medmänniskor. Tillsammans är vi många och starka. Vi må vara olika, men vår dröm om ett fredligt öppet samhälle är gemensam för de flesta av oss.

Försök skrämma och splittra oss och vi svarar med mod, kärlek, blommor och kramar.

Kram
Maria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: